Rygaards Skole

Rygaards Skole

tirsdag den 31. marts 2020

Bevægelse i undervisningen til de mindste

Det er vigtigt at få rørt sig efter en gang træning foran skærmen, så send dine elever ind på Dansetid eller Yogatid, hvor det er meget svært ikke at lade sig rive med.

At danse er en oplagt måde at bringe bevægelse ind i den måske til tider meget stillesiddende hjemmeundervisning på. 7 dansefilm fra hjemmesiden Dansetid.dk instruerer dine elever i, hvordan dansene skal udføres.

De 7 film varer mellem 2 og 4 minutter. Hver især tager de udgangspunkt i et stykke musik og en tekst, som har inspireret dansenes koreografi. Dansene kan bruges som en aktiv pause, når der er behov for det i hjemmeundervisningen.

torsdag den 26. marts 2020

Forberedelse til den mundtlige prøve i dansk

Med dansk.gyldendal.dk er der rig mulighed for at forberede dine elever på den afsluttende prøve — også mens landets skoler er lukket ned.

Under Prøver i dansk finder dine elever informationer om prøverne og får overblik over opgavetyperne. I en række videoer får eleverne desuden lov til at være fluen på væggen under autentiske mundtlige prøvesituationer, så de kan få gode tips og tricks til deres forberedelse frem mod prøven.

Med UNI-login har alle lærere og elever i hele landet fri adgang, så længe skolerne er lukket.

Vis mig PRØVER I DANSK


onsdag den 25. marts 2020

Brug af Skoletube i online undervisning

Billedresultat for skoletube


Skoletube er en gave til online undervisning!
Hvis du ikke er helt fortrolig med de mange muligheder, får du her svar på nogle af de mest stillede spørgsmål: Skoletubeguide

Atlantbib

Billedresultat for atlantbib


Brug Atlantbibs 330 gratis bøger for 1-6. kl. + 5.-9. kl. (tysk) til at læse fagbøger hjemme - udvælg evt. bøger til dit fag. Fokus for lektierne kunne være faglig læsning, nabosprog, tysk (vælg Ûbersetzungen), emnelæsning, verdensmål mv. eller frilæsning.

Atlantbib

tirsdag den 24. marts 2020

Villeby


Gratis  træning i Villeby

I Villeby kan elever i 0.-6. klasse gå på opdagelse i en masse opgaver i dansk, matematik, engelsk, tysk, fransk, natur/teknologi, historie, kristendomskundskab, idræt, musik, billedkuknst og madkundskab.

Det er gratisk med Uni-login. Log  på her!


torsdag den 19. marts 2020

Gratisbøger



GratisBørnebøger.dk, holder åbent, mens skolerne er lukkede. Så nu kan du kvit og frit læse cirka 20 superseje børnebøger af holdet bag GratisBørnebøger – Henrik Einspor, Benni Bødker, Ellen Holmboe, Emil Blichfeldt, Jan Kjær, Morten Dürr og Bo Skjoldborg.

Bøgerne kan læses UDEN brug af UNI-login her!

onsdag den 18. marts 2020

Dagens opgave på dansk.gyldendal.dk

Så længe skolerne holder lukket, vil du hver dag kunne finde en ny opgave til dine elever i 7.-10. klasse på dansk.gyldendal.dk. Opgaven kræver ingen forberedelse fra din side, og den er tilrettelagt, så den kan laves hjemme, og den tager højde for den særlige situation, vi befinder os i.

Flere af opgaverne sætter indholdsmæssigt fokus på den aktuelle situation i en danskfaglig ramme. Dine elever skal fx lave et debatindlæg om hamstring, analysere et pressefoto fra lufthavnen i fredags og undersøge DR-ultras nyhedsdækning af Coronakrisen.

Dine elever finder Dagens opgave under Forløb. Du kan læse mere om fjernundervisning i lærer-fanen.

tirsdag den 17. marts 2020

Khcarlsen starter i morgen, onsdag

Billedresultat for kh carlsen

Forlaget Carlsen har siden onsdag i sidste uge arbejdet på en hjemmeside, hvor alle elever og lærere med et uni-login gratis kan læse et bredt udvalg af forlagets bøger i den periode, hvor skolerne er lukket ned. 

Her finder I både bøger til undervisningen og til elevernes  frilæsning. 

Hjemmesiden åbner på onsdag. Allerede nu kan I gå ind og se, hvilke bøger I vil kunne finde på siden.

Billedet indeholder sandsynligvis: tekst, der siger "Disse tilbyder gratis laeremidler under karantaene Clio Alinea Gyldendal Uddannelse Matematikfessor Ordbogen.com Grammatip.com Skoletube Skoledu.dk matematik Innoflow Dansk Skoleskak Min laering Apple Education Denmark Tankespil Labster Wizkids Restudy Frontread ApS BookBites Hop om bord- spillet, forlaget Esop"

Sofaskolen

Sofaskolen tilbyder gratis virtuel undervisning i dansk og matematik til alle elever i grundskolen. 
Følg linket her 

FøF

fredag den 13. marts 2020

Bookbites


Billedresultat for bookbites



Få 30 dages gratis prøveadgang til dig og din klasse med FRI læsning af alle bøger på Bookbites.
Brug linket til at tilmelde dig.
Bookbites klæder jer på med guides, boglister og andre inspirationsmaterialer, så I får en god start.

Bookbites
.

Skoletube

Billedresultat for skoletube
Skoletube er en gave, nu hvor vi skal praktisere fjernundervisning.
Her kan du oprette klassens egen kanal, klassen kan kommunikerer med hinanden og med dig.
N år du opretter en kanal til klasse er den lukket, så det kun er dig og klassens elever, der kan tilgå den via uni-login.
Opret fx en Padlet og udgiv den i klassens kanal.Man kan indsætte tekst, dokumenter, billeder m.m. og Padlet'en kan fx. bruges til fælles indsamling af kilder, materialer og links.
Så du kan lave et smidigt forum for jeres kommunikation.
Der er teasere og grundige instruktioner til alle Skoletubes medier. Prøv det!


Guide til forældre - Clio


Billedresultat for clio online


Clio har lavet en guide til forældre, som har børn hjemme i karantæne. Her giver de råd til, hvordan man som forælder kan understøtte sine børns læring.

Find guiden her!

CFU - de mange muligheder med e-bøger


Billedresultat for cfu

Mange dansklærere har i de kommende uger brug for individuelle og mere eller mindre selvinstruerende "opgaver" til deres elever. Løsningen kan være at booke E-bøger fra mitcfu.dk til eleverne: E-bøger er altid ledige, og man får ikke rykkere. Man kan søge på E-bøger til bestemte årgange og fx med pæd. vejledninger ved at benytte filter.
Når man har fundet den/de E-bøger, man vil booke, så skal man jo også bestemme sig for, hvordan eleverne efter endt læsning skal efterbehandle romanerne:
a) Til nogle af E-bøgerne er der produceret særlige pæd. vejledninger (PV); disse kaldes overlays. Se, hvordan du booker E-bøger, anvender overlays og andre praktiske forhold: http://wiki.mitcfu.dk/e-boeger/
b) Da teksten er den samme papir- eller E-bøger, så kan du også anvende PV lavet til papirbøger til E-bøger.
c) Eleverne kan også lave Glogster, Booktrailer eller andre mere kreative, digitale produkter … alt efter, hvad I har adgang til og tidligere har arbejdet med.Her er Skoletube en oplagt mulighed.
Se alle mulighederne her!